Taurin

Taurin

Taurin

Vücudun hayati fonksiyonları için işlevsel bir maddedir. Güçlü bir antioksidandır. Vücuttan toksinleri arındırır. Taurin ayrıca eskalop midyesi, balık ve tavuk gibi besinlerde de bulunur. Pek çok bebek mamasına ilave edilir.

Taurin, yarı esansiyel methiyonin ve sistin den türetilen sülfür türevi bir aminoasittir. Vücutta doğal olarak bulunur. Vücuttaki nörolojik fonksiyonları ve nörolojik iletişim mekanizmasını kuvvetlendirir ve düzenleyerek antioksidan özellikler gösterir. Beyin hasarından sonra vücutta taurin seviyeleri artırılır bunun nedeni nörolojik olarak koruyucu olması ve nörolojik canlandırıcı etkilere sahip olan taurin beynin ve kalbin düzgün çalışması için çok önemli üç mineralin, potasyum, magnezyum ve sodyumun taşınmasında görev alır.

Nörotransmiterlerin üretimi ve beynin korunmasında rol alır. Bazı çalışmalar L-taurin takviyesi almanın kalp kaslarını kuvvetlendirdiğini, kan basıncını düzenlediğini, kalp hastalıklarından koruduğunu ve aritmiyi engellediğini göstermiştir. Taurin eksikliğinin nitrik oksit seviyesinde düşmeye, bunun da kaslara kan akışının azalmasına neden olduğu tespit edilmiş.

Taurin yağ metabolizması ve safra için de önemlidir. Yağda çözünen vitaminlerin absorbsiyonu için gereklidir. Kolestrol düzeyini ayarlar. Antioksidan özelliklere sahiptir. Gözleri güneş ışığnın neden olduğu zararlardan korur,bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Sara,kalp,diyabet,alkolizm,kistik fibrozis ve Alzheimer hastalıklarında fayda sağlayabilir. Et, balık, süt ve yumurta zengin taurin kaynaklarıdır.